Tattoo poli


De Tattoo poli is een spreekuur voor alle mensen die klachten ondervinden van een tattoo of permanente make-up. Klachten kunnen variëren van jeuk, een allergische reactie, opgezette tatoeage, bulten tot bobbels, verkleuringen of pijn.
In deze gevallen kan uw huisarts of specialist u verwijzen naar onze poli.
Heeft u een huidaandoening en wilt u weten of u zich veilig mag laten tatoeëren? Ook dan bent u voor een advies van harte welkom op onze polikliniek.

Tatoeages
Tatoeëren is het inbrengen van inkt in de lederhuid. Een tatoeage (tattoo) is een populaire vorm van lichaamsversiering en stijgt de laatste decennia flink in populariteit. Ook zien we steeds meer andere toepassingen van tatoeëren zoals permanente make-up en medische tatoeages.

Een tatoeage is een unieke vorm van lichaamsversiering en de redenen om een tatoeage te laten zetten zijn heel divers. Een tattoo kan simpelweg mooi zijn, maar het kan ook symbool zijn van een ervaring, overwinning, verlies of afsluiting van een levensfase. De positieve en emotionele waarde van een tatoeage is voor iedereen anders en voor sommigen erg belangrijk.

In sommige gevallen hebben tatoeages ook een echte noodzaak. Bijvoorbeeld wanneer deze gebruikt worden als markeringen voor bestralingen, ter camouflage van huid- of haarafwijkingen of tatoeages van tepel(hof) bij borstreconstructies na borstkanker.

Tattoo poli
De poli is in januari 2017 opgericht door dermatoloog Dr. S. van der Bent. Door het stijgende aantal getatoeëerden kwam er duidelijk behoefte aan één gespecialiseerd centrum waar patiënten met klachten naar verwezen kunnen worden. Op de Tattoo poli kunnen patiënten die klachten en/of huidafwijkingen ondervinden van hun tatoeage deskundig, efficiënt en snel worden geholpen. Dermatoloog Van der Bent krijgt verwijzingen vanuit het hele land om mensen te helpen met pijn of jeuk bij hun tattoo. Door de vele patiënten is het voor hem mogelijk geweest veel (internationaal) onderzoek te verrichten naar complicaties bij tatoeages.

De Tattoo poli heeft samenwerkingen met vele huidtherapeuten, tatoeëerders en permanente make-up artiesten. Er is derhalve goed contact met de Nederlandse Brancheorganisatie Tattoo Kunst (NBTK) en o.a. Henk Schiffmacher (foto bovenzijde: Digidaan) en Ralph Moelker (Team Tattoo Bob). Onder andere Schiffmacher was betrokken bij de opening van de Tattoo poli in januari 2017. Allen zijn voorstander van het spreekuur en stimuleren mensen met medische problemen met hun tatoeage een afspraak te maken op de polikliniek.
 
 
.
Waar kunt u ons vinden?
De huidige locatie van de Tattoo poli is het Alrijne Ziekenhuis in Leiden.
Oorspronkelijk is de Tattoo poli ooit eerder opgericht door Dr. van der Bent (foto) in het Amsterdam UMC (AMC) in Amsterdam, hier is hij momenteel niet meer werkzaam.

De wachttijd voor een afspraak op de Tattoo poli in het Alrijne Ziekenhuis is over het algemeen kort (< 3 weken), u kunt hierdoor vaak snel bij ons terecht.

Heeft u vragen? info@tattoopoli.nl