Contact en verwijzingen

Voor een afspraak op de Tattoopoli is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist nodig. De huisarts kan direct naar de Tattoopoli verwijzen via Zorgdomein. Een medisch specialist (dermatoloog, plastisch chirurg, internist etc.) kan gebruik maken van een reguliere verwijsbrief. Is de verwijsbrief elektronisch verstuurd dan wordt u automatisch opgeroepen voor een afspraak.

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op via onderstaande contactgegevens of onderstaand contact formulier. Belangrijk: helaas kunnen en mogen wij geen persoonlijk medisch advies geven zonder iemand gezien te hebben op onze polikliniek. Op e-mails met verzoeken tot persoonlijk medisch advies zal dus niet gereageerd worden.

Patiënten
Afdeling dermatologie Alrijne Ziekenhuis
E-mail: dermatologie@alrijne.nl
Telefoon: 071 -517 8354
Meer informatie over de afdeling, locatie, contactgegeven en wachttijden, kijkt u hier.

Professionals (zorgverleners en tattoo artiesten)
U kunt contact opnemen met info@tattoopoli.nl


Media
U kunt contact opnemen met info@tattoopoli.nl


Veelgestelde vragen / FAQ

Wordt mijn afspraak op de Tattoo poli vergoed door de zorgverzekeraar?
Indien er een verwijzing is van de huisarts (of specialist) wordt de afspraak vergoed.

Ik wil vooraf laten testen of ik allergisch ben voor tatoeage-inkt, kan dit?
Dit heeft over het algemeen geen zin, aangezien sommige allergieën na vele jaren nog kunnen ontstaan. Daarnaast zijn er momenteel geen betrouwbare allergietesten beschikbaar voor tattoo inkt (voor sommige stoffen zijn er uitzonderingen, raadpleeg een gespecialiseerd dermatoloog voor meer informatie).

Ik ben allergisch voor haarverf (PPD: parafenyleendiamine), kan ik een tatoeage laten zetten?
Over het algemeen bevat permanente tatoeage-inkt geen PPD, derhalve is dit geen bezwaar. PPD zit echter wel in zwarte henna, daarom is het nemen van een (tijdelijke) zwarte henna tatoeage niet verstandig.

Ik ben allergisch voor nikkel, kan ik een tatoeage laten zetten?
Over het algemeen bevat tattoo inkt geen of nauwelijks (blijvend) nikkel meer. Nikkel lijkt onder andere daarom ook niet verantwoordelijk voor het ontstaan van (chronische) allergische reacties op tatoeages. Er zijn uitzonderingen, maar in principe is een nikkelallergie geen bezwaar om een tattoo te laten zetten.
 

Andere vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Wij zijn te bereiken via e-mail of door invulling van onderstaand contact formulier